Procelnik udaljio službenicu, ona ga tuži

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neslužbenu informaciju da je Maja Žužic, diplomirana pravnica na poslovima strucne suradnice u Odjelu za komunalni sustav i imovinu, udaljena s dužnosti, potvrdili smo kod nadležnog procelnika Damira Prhata.

"U postupku udaljenja iz službe doneseno je rješenje o udaljenju iz službe službenice protiv koje je pred Službenickim sudom Istarske županije pokrenut postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a udaljuje se do okoncanja postupka zbog teške povrede službene dužnosti jer je povreda službene dužnosti takve prirode da bi ostanak, dok traje postupak, mogao štetiti interesima službe. Za vrijeme udaljenja službenici pripada naknada u iznosu od 60 posto place isplacene u mjesecu koji je prethodio udaljenju iz službe", odgovorio je Prhat, koji nije htio reci ime službenice.

O konkretnim razlozima takoder nije želio govoriti dok sud ne donese presudu. Medutim, Žužic veli da je srž problema subjektivne naravi, zbog narušenih meduljudskih odnosa, konkretno izmedu nje i procelnika, te da nema govora o objektivnom propustu na poslu. U prilog predanom i odgovornom radu u gradskoj upravi kaže da je kao djelatnica ocijenjena maksimalnim brojem bodova. Tu ocjenu dodijelila joj je izravno nadredena osoba, a potvrdio Perhat.

"U tužbi koju cu podnijeti protiv procelnika iznijet cu meritorne cinjenice. To što ce Službenicki sud donijeti neku odluku nije kraj price jer cu ja pokrenuti spor protiv procelnika, a razloge ovim putem ne bih iznosila. Moja misao vodilja je da u životu ljudi rade odredene radnje iz dva razloga, ili iz ljubavi ili iz straha. Buduci da je inscenirani postupak teške povrede i udaljenje iz službe bez valjanog pravnog osnova, smatram da to nisu radnje iz ljubavi, vec iz straha, a strah procelnika ovaj put razumijem", rekla nam je Žužic.


Podijeli: Facebook Twiter