Procelnicima uz place kapnu i naknade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nerijetko se postavlja pitanje koliko, osim nemale osnovne place, zaraduju gradski službenici i namještenici, prije svega gradonacelnik sa svojim zamjenicima i procelnici gradskih upravnih odjela.

Gradonacelnikova je placa, valja reci i to, 15.300 kuna, dok njegovi zamjenici dobivaju oko 13 tisuca kuna, a nešto manje dobivaju gradski procelnici. Stoga smo željeli znati koliko ta primanja uspiju podebljati naknadama u raznim upravnim i nadzornim odborima.

Na ovo pitanje dobili smo odgovor iz Ureda grada. Gradonacelnik Boris Miletic, osim što je i saborski zastupnik, obnaša i dužnost predsjednika Turisticke zajednice, clan je Upravnog vijeca Opce bolnice Pula i Nadzornog odbora Brijuni rivijere d.o.o.. Za sve te funkcije ne prima niti lipe jer se odrekao svih naknada.

Njegova zamjenica Vera Radolovic clanica je Upravnog vijeca Centra za socijalnu skrb Pula, potom Upravnog vijeca Doma za starije i nemocne osobe "Alfredo Štiglic" te Školskog odbora Medicinske škole. Baš kao i gradonacelnik, osim dogradonacelnicke place, odrekla se svih naknada. Isto je ucinio i drugi dogradonacelnik Fabrizio Radin, koji je clan Upravnog vijeca novinsko-izdavacke ustanove Edit iz Rijeke.

Od procelnika najviše profitira Damir Prhat iz Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, koji je predsjednik Nadzornog odbora Kaštijuna d.o.o., gdje prima mjesecnu naknadu u iznosu od tisucu kuna, te još toliko dobiva mjesecno kao clan Nadzornog odbora Zracne luke Pula. Dakle, uz svoju procelnicku placu, svaki mjesec dobiva i dvije tisuce kuna naknada.

Nikolina Radulovic, nacelnica gradske uprave, clanica je Nadzornog odbora pulskog Vodovoda, gdje prima naknadu od 700 kuna mjesecno.

Bernard Zenzerovic, procelnik Ureda grada, ujedno je i predsjednik Upravnog vijeca Javne ustanove Pula sport, za što prima mjesecnu naknadu od tisucu kuna. Clan je i Uprave Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva Istarske županije, za što prima naknadu od 585 kuna neto po prisustvu na sjednici, a tijekom 2010. ukupno mu je isplaceno 1.755 kuna.

Danijel Feric, procelnik Upravnog odjela za financije, clan je Upravnog vijeca Lucke uprave Pula, gdje prima naknadu u iznosu od 700 kuna po održanoj sjednici. Primjerice, tijekom 2010. održano je deset sjednica pa mu je prošle godine isplaceno sedam tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter