Probušio gumu na prljavom kolniku

Prenc je zamijenio gumu i čekao policiju
Prenc je zamijenio gumu i čekao policiju

Mještani okolice Baderne ponovno reagiraju na nemarne vozače koji s obližnjih njiva kotačima dovlače blato na cestu iz pravca Vižinade.

Zbog blata je i kamenja Zdravko Prenc iz Kringe nedavno na cesti kod mjesta Sinožići rasjekao i probušio gumu na svojoj mazdi. Upravljao je automobilom prema Baderni, a kada je došao na ravni potez od Sinožića prema Bratovićima primijetio je veću količinu zemlje i raznog kamenja na kolniku.

Nastavio je vožnju misleći da se radi o manjoj količini blata, no ispostavilo se da je gotovo cijela nizbrdica, duga bar 700 metara, uprljana zemljom i kamenjem. Dok je autom izbjegavao nakupine na asfaltu probušio je gumu i zaustavio se. Ogorčen Prenc je pozvao policiju.

Policija izlaskom na teren nije našla elemente prekršaja te je slučaj arhiviran.

Mještani iz okolice Baderne su više puta upozoravali na problem prljave ceste što je povezano, kako tvrde, s divljim naseljem sakupljača otpada između Sinožića i Bratovića koji na cestu dovlače blato.

Najviše se o tome pričalo prošle godine krajem listopada kada je u zavoju kod Bratovića djevojka iz okolice Višnjana proklizila vozilom i prešla na suprotni kolnički trak sudarivši se frontalno s kamionom. Uslijed teških ozljeda preminula je u pulskoj bolnici.

Policija je tada izvijestila da su izlaskom na mjesto dojave zatekli zemlje na kolniku i tragove kotača, no ne u toj mjeri za prekršajno sankcioniranje.

Djelatnik Istarskih cesta kojega smo zatekli nakon Prencove nezgode, taman po završetku čišćenja poduže dionice od 700 metara, potvrdio nam je izjave nesretnog vozača i kazao da je gotovo sat vremena čistio cestu.

Pokazao nam je komadiće kamenja s oštrim rubovima kojih je bilo mnogo, a koji su "smrt" za gume. Ostaviti takvo nešto na cesti, smatra, vrlo je neodgovorno i opasno po sudionike u prometu. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter