Probuđene ispovijedi i emotivna sučeljavanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pete festivalske večeri umaškog Međunarodnog festivala komornog teatra "Zlatni lav" Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula predstavilo se zabavnom i duhovitom pričom "Djevojačka večer" Davea Simpsona prema zamisli Paula Farraha u režiji 
Violete Tomić. 

Suze i smijeh

Priča je to o nezaboravnoj djevojačkoj zabavi prije svadbe, u noćnom klubu s muškim striptizom. Četiri djevojke u očekivanju dobroga provoda ostaju nemalo iznenađene spoznajama do kojih dolaze tijekom večeri. Suze se izmjenjuju sa smijehom, uz alkoholom probuđene ispovijedi i emotivna sučeljavanja. 
Kao protuteža, na suprotnoj se strani razotkriva emotivni svijet četvorice muškarca koji se, svaki na svoj način, nose s vlastitim strahovima, strastima i spoznajama. 

Djevojačka večer je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled bezazleno pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na djevojačkoj večeri sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga i društvu podobnog ponašanja.

Veliki pljesak

Predstava je prvi put u program INK Pula postavljena 2008. godine, a ista redateljica Violeta Tomić sada je okupila novu ekipu mladih glumaca. Osim režije, Violeta Tomić je bila zadužena za scenografiju, kostime i izbor glazbe, a glumila je i u predstavi. Osim nje, veliki pljesak publike dobile su Mia Krajcar, Lana Gojak i Lara Živolić, te muški dio glumačke ekipe Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović i Luka Mihovilović.

Ova vesela predstava ostat će upamćena i po velikom broju posjetitelja na "Zlatnom lavu", među kojima su prevladavali gledatelji iz Pule i drugih istarskih mjesta. Kako je za sve bilo premalo mjesta u gledalištu male scene, organizatori su jednostavno otvorili cijelu veliku dvoranu za posjetitelje, što se rijetko do sada događalo. Predstava "Djevojačka večer" je u cijelosti zadovoljila najveći broj posjetitelja što se vidi i po visokoj prosječnoj ocjeni - 4,72.

Dodajmo i da je "Djevojačka večer" osim u Puli i Umagu, već igrala u Mariboru, 
Varaždinu, Karlovcu i Opatiji, a na jesen se turneja nastavlja u Zadru, Šibeniku, pa potom opet u Istri. (Luka  JELAVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter