Problemi s parkiranjem u Barbarigi, policija nemoćna

Djelatnici B. Parkinga uklanjali su lisice u pratnji zaštitara (M. ANGELINI)
Djelatnici B. Parkinga uklanjali su lisice u pratnji zaštitara (M. ANGELINI)

Vlasnike apartmana u turističkom naselju Barbariga jučer je zatekla neugodna novost: četiri automobila parkirana na označenim parkirnim mjestima koja u najmu ima tvrtka B. Parking imala su na svojim kotačima lisice koje su na vozila postavili djelatnici te tvrtke.

Kad smo jučer bili u Barbarigi, gdje se, buneći se, kod parkirnih mjesta okupilo desetak vlasnika apartmana, jednoj slovenskoj državljanki djelatnik B. Parkinga, pod nadzorom zaštitara Alfa sigurnosti, upravo je skidao blokadu s njenog automobila. To je, kako kaže, morala platiti 300 kuna u kiosku te tvrtke u Barbarigi jer je to bio jedini način da pomakne vozilo.

- Blokirali su mi automobil već u 10 sati ujutro. Kakva je ovo država, pitam se. Imam ovdje apartman već 25 godina, otkad je izgrađena Barbariga, prodat ću ga i neću više dolaziti ovamo, rekla nam je ogorčena vlasnica koja je željela ostati anonimna. Bijesni su bili i drugi vlasnici apartmana, kao i njihov neslužbeni predstavnik Miloš Milošević, koji živi u Barbarigi već 25 godina i kaže da, otkad je ove sezone B. Parking počeo naplaćivati parkirna mjesta, ne zna kome da se obrate.

- Traže od nas da plaćamo dnevnu parkirnu kartu 130 kuna, u Gradu Vodnjanu kažu da je to nelegalno, u B. Parkingu tvrde suprotno, a u Prometnoj policiji su nam, kad smo ih zvali, rekli da nisu nadležni. Ako se ovo nastavi, krenut ćemo u prosvjed, ako treba i u Pulu i Fažanu, kaže Milošević.

U Gradu Vodnjanu, kako je naš list već pisao, već su prije izjavili da tvrtka B. Parking ne smije blokirati automobile lisicama, niti ih odvesti paukom, dok istovremeno u cjeniku, istaknutom na svojoj web stranici, B. Parking navodi da blokiranje i odblokiranje vozila, odnosno montaža i demontaža lisica košta 300 kuna. (P. LUKEŽ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM UZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter