Problemi s fiskalizacijom na pulskoj tržnici


Obrtnici na pulskoj tržnici i ribarnici koji rade s Digitronovim kasama ovih dana ne mogu izdavati fiskalne račune već ih ispisuju ručno. Kako su nam ispričali, problema nemaju oni koji imaju VIP i T-com blagajne, no one od Digitrona ne rade.

- Ne znamo točno u čemu je problem, navodno je Porezna mijenjala neke svoje programe i zato nama kase ne rade, jer nisu usklađene. Zvali smo u Digitron i naveli su nam da blagajne donesemo, no dodatni čip moramo platiti 860 kuna i čekati na njih 20-ak dana, pojasnio nam je jedan od trgovaca.

Drugi se pak pobunio da im je Porezna probleme prouzrokovala upravo u vrijeme najvećeg prometa. "Ma kako da ja ispisujem ručno račune za svaku šljivu koju prodam?! Evo, maloprije sam trebao ispisati čovjeku račun, no on mi nije htio dati svoj OIB ni adresu, a to su podaci koje moram uzeti kako bih račun ispisao", navodi nam ogorčeni zakupac.

Iako, kako veli, ne bježi od plaćanja poreza smatra da bi bilo normalnije da mu se obračuna nekakav prosjek koji je imao proteklih tjedana i na temelju toga naplati, a ne da ima problema s ispisivanjem računa, a kupci mu radi toga bježe. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 18. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter