Probit ćemo granicu od 500 trkača!

S prošlogodišnjih maškara na Pazinštini (A. DAGOSTIN)
S prošlogodišnjih maškara na Pazinštini (A. DAGOSTIN)

Medulin će u nedjelju biti domaćin prvog ovosezonskog druženja trkača u 13. sezoni Istarske zimske lige u trčanju "Powered by Plava laguna". U 11 sati s medulinske će rive krenuti utrka glavne skupine, odnosno svih onih koji su s nestrpljenjem iščekivali početak nove sezone ove atraktivne i sve posjećenije serije utrka širom Istre. Domaćini iz AK Medulin svojim su gostima pripremili nešto izmijenjenu trasu u odnosu na prošlu sezonu za ovu trkačku feštu koja je ujedno i sedmo izdanje utrke Medulinska rivijera.

Produžena staza

- Novost ovogodišnje trase je što smo uz dosadašnje lokacije, rivu i autokamp, uključili i poluotok Vižulu. Tako je i sama staza nešto dulja, pa ova iznosi ravno sedam kilometara, ali vjerujem da će naši gosti trkači biti zadovoljni. Staza je vrlo atraktivna, po mnogima i najatraktivnija u cijeloj ligi - rekao je predsjednik AK Medulin Mate Mezulić.

- Prijave ćemo primati na dan utrke od 9 do 10.30 sati, a očekivanja su? pa, kao i uvijek, rekordna. Lani smo najavljivali da ćemo imati više od 500 natjecatelja, ali su nam neke obližnje utrke "ukrale" dio trkača, pa smo imali "samo" nešto manje od 500. Uvjeren sam da ćemo ove godine srušiti tu granicu, samo da nas vrijeme posluži.

Pored onih koji će u 11 sati krenuti u borbu za "zimske" bodove, Medulinom će trčati i školarci, kao i oni predškolskog uzrasta.

Dječje utrke

Djeca predškolskog uzrasta trčat će na 200 metara s početkom u 10 sati, deset minuta kasnije kreću učenici i učenice prvih i drugih razreda (300 m), u 10.20 startaju učenice i učenici trećih i četvrtih razreda (500 m), a učenici i učenice od 5. do 8. razreda startaju u 10.30 sati (800 m). Svi će oni, dakako i oni iz glavne utrke, dobiti i nagrade te hranu i piće.

- Za prva tri mjesta u dječjim utrkama osigurali smo medalje, a za najbolje i pehare. Hrana i piće se podrazumijevaju, to je već "klasika" na ovim utrkama. Novost je što će utrku pratiti dron čime ćemo dobiti atraktivne snimke - dodao je Mate Mezulić koji će se u vrijeme održavanja utrke u bobu boriti za nastup na ZOI, uz još jednog Istrana, pilota Dražena Silića. Mezulić je već nastupio na ZOI 2010. u Vancouveru, sad bi mogli imati dvojicu Istrana na ZOI u Pjongjangu.

Dakle, nema čekanja, svi na medulinsku rivu u nedjelju ujutro! Kreće Zimska liga, kreće radost trčanja. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter