Prnjak: Nit' ispravan traktor, nit' ispravan račun

Josip Prnjak drži "račun" za popravak traktor  (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Josip Prnjak drži "račun" za popravak traktor (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

U našu se redakciju javio Josip Prnjak iz Valdebeka koji nam se požalio na loše izvedene radove popravka njegovog traktora. Kako nam je ispričao, 17. travnja dogovorio je s Ivanom Peruškom, vlasnikom obrta "Klinac", popravak njegovog traktora. Nakon što je Peruško pogledao u čemu je problem, nazvao ga je i, kaže Prnjak, rekao da je otišla pumpa.

- Rekao mi je također da mogu birati hoće li mi reparirati staru i da to košta 2 tisuće kuna, ili mogu uzeti novu koja košta 4 tisuće kuna. Rekao sam da bi radije novu jer onda mogu računati i na garanciju. Traktor sam preuzeo 30. travnja. Međutim, odmah po zvuku sam shvatio da i dalje ne radi kako valja i da stalno ima previše ulja, više od maksimalne razine, što ne bi smio. Osim toga, dobio sam račun, koji se tako i ne može nazvati, a na njemu je vidljivo da nije ugrađena nova pumpa i da su mi naplaćeni neki radovi, poput promjene ulja, za koje tvrdim da nisu odrađeni, rekao nam je Prnjak.

Pokazujući račun rukom ispisan na običnom papiru, bez potpisa i pečata, ali s osnovnim podacima o firmi "Klinac" i nabrojanim radovima, u konačnici je platio repariranu pumpu i to 3.000 kuna te druge radove u vrijednosti još 2.400 kuna.

- Pitao sam ga što je s garancijom, na što mi je Peruško rekao da je on garancija i da on garantira za te radove. Međutim, kada sam mu rekao da traktor i dalje nije dobro popravljen, odgovorio mi je da je on učinio što je mogao i to je to, ustvrdio je Prnjak, a zbog osjećaja da je platio nešto što nije učinjeno kako treba i da je za to dobio smiješan, ali prije svega neispravan račun, odlučio je sve prijaviti nadležnim inspekcijskim službama i udruzi za zaštitu potrošača.

Međutim, Ivan Peruško, kojeg smo kontaktirali preko supruge, niječe da se radi o računu, već tvrdi da se radi o predračunu jer račun, ističe, nije ni mogao izdati kad reparaturu pumpe nije radio on već netko treći tko mu također dosad nije dao svoj račun. Kada dobije taj račun, moći će pravovaljani izdati Prnjaku.

Na upit zašto nije ugradio novu pumpu kada su se tako dogovorili, Peruško kaže da o novoj pumpi nikada nije ni bilo riječi, jer je ona daleko skuplja od rečenih četiri tisuće kuna, već samo o reparaturi koju je on i naručio od treće osobe, jer on to ne radi.

Međutim, stoji iza svih ostalih odrađenih poslova navedenih na, kako kaže, predračunu i za te poslove i garantira. To što traktor i dalje ne radi dobro, kaže da je riječ o starom traktoru kojem bi trebalo puno više od reparacije, odnosno jedan generalni servis motora, što je, ističe Peruško, Prnjaku i naglasio. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter