Prljavci u Žminju: Večer ljubavi i rocka

Jajo i Mladen
Jajo i Mladen

Za sve zaljubljene, ali i one koji to možda nisu, a vole ili su rasli i stasali uz kultni domaći band Prljavo kazalište, Žminj je sinoć bio pravo mjesto. Mladi i stari pristigli iz svih krajeva Istre (a možda i šire), došli su u žminjsku Arenu ne bi li uz legendarne hitove Prljavaca došli na svoje.

Za dobre se stvari valja potruditi, a u konkretnom slučaju i načekati. Jer, osim što je valjalo pričekati da prođe sedam godina od njihovog posljednjeg nastupa u Žminju, trebalo se i dodatno naoružati strpljivošću. Prljavci su, naime, poput svih pravih zvijezda na binu došli sa sat i pol zakašnjenja. Možda i nebitan podatak jer kad su započeli - sve im je u hipu bilo oprošteno.

Uostalom, kako i ne bi kada su prašili više od dva sata ili gotovo do dva sata iza ponoći. Malo klasika, malo novih pjesma, a ponajviše dobrih, starih hitova.

Koncertna je večer otvorena pjesmom "Ljubav je" s novog albuma "Možda dogodine", a okončana, kako se to očekuje, pjesmom "Mojoj majci" (Ruža hrvatska). Između prve i zadnje hit do hita - "Dobar vjetar u leđa", "Sve je lako kad si mlad", "Kiše jesenje", "Šteta što je kurva"...

Više od dva sata onoga što su s organizatorom koncertne večeri Veseljkom Buićem i agencijom V.I.B. iz Pazina i najavili. Uistinu, bila je to večer ljubavi i rocka. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, Snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter