Priznanje predstavi "2žene2brata2metra"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na 11. platformi mladih koreografa održanoj u Zagrebu od 2. do 11. listopada nagradu publike osvojila je Aleksandra Janeva Imfield za predstavu "2žene2brata2metra", u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Drago nam je da je predstava prepoznata i izvan okvira našeg grada koji je prepun plesnog potencijala", kazala je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a na konferenciji za novinare u cetvrtak.

Koautori i izvodaci predstave, premijerno izvedene 2009. u Puli, su Matija i Mauricio Ferlin, Nino Bokan, Roberta Milevoj i Sonja Pregrad.

Jeromela Kaic je napomenula da se Matija Ferlin osim s tom predstavom na 11. platformi predstavio i predstavama "Sad sam/Almost 6", kojom je platforma i otvorena, te novom predstavom "Nastup" koja ce premjeru u INK-u imati 5. studenog.

"Platforma mladih koreografa imala je kvalitetan program, a korisna je autorima za promociju. 'Nastup' je tako dobio poziv za gostovanja u Lilleu u Francuskoj i Charleroiju u Belgiji. Predstava '2žene2brata2metra' igrala je u tvornici Jedinstvo i pogledalo ju je tristotinjak ljudi koju su je toplo prihvatili", kazao je Ferlin.

Jeromela Kaic je najavila i reprizu predstave "Saloma" redatelja Damira Zlatara Freya koja ce igrati u petak u 20 sati, a gostovat ce i na jubilarnom 50. MESS-u u Sarajevu 19. listopada. Na konferenciji za novinare bio je i kantautor Bruno Krajcar koji ce u INK-u održati samostalni koncert 29. listopada.

"Moja je želja bila da nakon svih koncerata po Istri na kojima sam predstavljao album 'Mate Balota' zaokružim pricu i održim koncert u gradu u kojem je album i nastao. Radi se o albumu koji je realiziran uz pomoc gostiju i prijatelja, a tko ce sve nastupati u INK-u, još vam necu odati.

Predstavit cu i pjesme s novog albuma koji ce se najvjerojatnije zvati 'Istrael'", kazao je Krajcar, koji je spomenuo i njegovu inicijativu da se jedan od gradskih trgova preimenuje u Trg Mate Balote.


Podijeli: Facebook Twiter