Priznanje najiznajmljivacici Dolores Zornadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ovogodišnjeg najiznajmljivaca sjevernoistarskog podrucja, u akciji Turisticke zajednice Buzeta, izabrana je Dolores Zornada, vlasnica apartmana u Rocu. Priznanje dobitnici, izabranoj medu privatnim iznajmljivacima Buzeštine i Cicarije s važecim rješenjem o pružanju usluga smještaja u domacinstvu, na skupštini TZ-a urucili su predsjednik TZ-a Valter Flego te direktorica Nada Prodan Mrakovic.

Zornada - koja se kvalitetom usluge svoga apartmana, kapaciteta dvije osobe plus tri pomocna ležaja, prije cetiri godine izborila i za markicu Domus Bonus apartmens - izjavila je da je ovo turisticko priznanje nagrada za dugogodišnji trud nje i njene obitelji.

- Vesele nas stalni gosti koji se svake godine iznova vracaju, rekla je Zornada. U rocki smještajni objekt najcešce, u sklopu agencijskih programa pješacenja i planinarenja, dolaze Englezi, penjaci iz Austrije te lovci Italije.

Na sjevernoistarskom podrucju nastavlja se trend porasta broja iznajmljivaca. Trenutno ih je registrirano 46 s ukupno 240 ležajeva. Tome valja pridodati hotel Fontana sa 100 ležaja te kamp s trideset mjesta. U Sovinjaku je primjerice ove godine otvoreno pet novih kuca za odmor s bazenima.

U jedanaest mjeseci ove godine zabilježena su 17.297 nocenja, što je 24,94 posto više nego u istom razdoblju lani, te 5.243 dolazaka što je 9,11 posto više. Najbrojniji su domaci gosti. Buzetski hotel ima dobre aranžmane s rumunjskim agencijama pa domace slijede Rumunji, potom Nijemci i Englezi.

Uz unapredivanje postojecih manifestacija, koje pridonose razvoju brenda "Buzet - grad tartufa", medu ciljevima marketinške turisticke politike u iducoj godini, jacanje je pozicije Buzeštine kao mjesta za ekstremne sportove (paragliding, penjanje, kros, bike, speleologija, treck), rekla je Prodan Mrakovic govoreci o planovima. Novim projektom "Mirisima tartufa" nastojat ce se na jednom mjestu i pod zajednickim imenom promovirati tartufe i sve one koji se bave njima u citavoj zoni tartufa.

Prodan Mrakovic je najavila kako ce se uskoro raspisati natjecaj za uredenje info-centra u starom gradu Buzetu.


Podijeli: Facebook Twiter