Priznanja zaslužnim Umažanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom sjednicom umaškog vijeca u petak je u velikoj dvorani Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic" obilježena 67. obljetnica oslobodenja grada. Gradonacelnik Vili Bassanese i potpredsjednik vijeca Dubravko Grgic pred brojnim su uzvanicima, medu kojima su bili prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic te ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, urucili priznanja zaslužnim gradanima.

Antun Belušic, iza kojeg je 40 godina sportskog staža, dobio je Nagradu grada za životno djelo za zasluge u sportu i 5.000 kuna, dok je posthumno priznanje dobio Niki Fachin, cije ce ime nositi posebna gradska stipendija koja ce se dodjeljivati za istraživanje povijesti teritorija Umaga.

- Odgovornost prema javnom dobru, medugeneracijska solidarnost, održivi razvoj, socijalna osjetljivost, skrb prema potrebitima, briga o djeci, stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj, bezuvjetna ljubav i strast prema gradu obilježilo je naš grad u proteklom razdoblju, stoga apeliram da se na tim principima i argumentima razuma i poštenja svi ukljucimo u njegov razvoj, kazao je gradonacelnik.

Potpredsjednik vijeca podsjetio je na veliku pobjedu nad fašizmom te stvaranje Hrvatske i ponovne slobode 1990-ih. Danas, istaknuo je Grgic, borba se nastavlja protiv gospodarske, financijske i moralne krize.

Cestitke je Umažanima uputio Cacic.

- Smatrajte jasno izrecenim obecanjem - za sve što budete od kvalitetnih projekata ponudili, dobit cete podršku države, bez obzira na politicku pripadnosti, kazao je prvi potpredsjednik Vlade.

(Pre)zaposleni vijecnici
Na svecanoj sjednici vijeca od svih prisutnih najmanje je bilo vijecnika - njih 12 od ukupno 19 nije prisustvovalo sjednici. Od sedam IDS-ovaca, pak, nitko nije došao na sjednicu. (T. KOCIJANCIC; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter