Priznanja volonterima za humanost u izbjegličkoj krizi

Volonteri bujskog Crvenog križa
Volonteri bujskog Crvenog križa

Nakon što je ustanovljen novi sastav Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Buja, za novu predsjednicu Gradskog društva izabrana je Đurđica Radošević, zastupnica iz općinskog društva Brtonigle, koja je na tome mjestu zamijenila Anicu Matejčić iz Novigrada, novu dopredsjednicu, a uz nju novi dopredsjednik je i Benjamin Osmančević iz Umaga. Osim njih u odboru Gradskog društva su Vesna Bunt, Smilja Aćimac, Ivan Černeka i Roberta Bućan.

U novom sastavu Skupštine je 29 zastupnika iz gradskih društava Buje, Umag i Novigrad, općinskih društava Brtonigla i Grožnjan – Oprtalj, te iz aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, prosvjetnih djelatnika i zdravstvenih radnika, te iz sastava mladih članova. Gradsko društvo Crvenog križa Buje ima 1.200 članova i jedno je od najaktivnijih, ne samo u Istri već i u Hrvatskoj, što je potvrđeno kroz mnoge akcije i natjecanja.

U usvojenom programu rada za 2017. godine naznačene su najvažnije aktivnosti, naročito na provođenju programa prve pomoći, te zdravstvenog i socijalnog programa. Tijekom cijele godine provodit će se i akcije dobrovoljnog davanja krvi, te osposobljavanje volontera i pripremanje za djelovanja u katastrofama. Nastavlja se prikupljanje i podjela humanitarne pomoći u raznim prigodama. Utvrđen je financijski plan za iduću godinu, a izabrani su i predstavnici Gradskog društva u skupštinama Crvenog križa Istre i Hrvatske.

Volonteri su, naglasila je ravnateljica GDCK Vesna Kovačević, veliki oslonac u radu i svim aktivnostima, bez njih ne bi bilo ni dobrih rezultata, na zadovoljstvo svih.

Mnogi od njih godinama daju svoj nesebičan doprinos provođenju aktivnosti Crvenog križa pomažući u svim humanitarnim akcijama, često u okviru djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Zahvalnice su ovom prilikom dobili najaktivniji volonteri Gradskog društva koji su se isticali u svakodnevnom radu, među kojima je mnogo mladih, što svakako ohrabruje. Nekoliko njih sudjelovalo je u humanitarnim akcijama u izbjegličkoj krizi, odlazili su mjesta gdje su dolazili izbjeglice, djelovali s ostalim volonterima. Za nesebično zalaganje, iskazanu solidarnost i humanost u izbjegličkoj krizi, zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa dobili su Denis Matković, Dajana Bose, Hrvoje Kovačević, Mario Šimat, Goran Kovačević, Marko Šlezak, Nicole Caterina Kovačević, Donat Gnjatović i Benjamin Osmančević. (L. JELAVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter