Priznanja uz Dan opcine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francesco Trivellato iz Vicenze pocasni je gradanin opcine Barban, a ta mu je titula dodijeljena u subotu na svecanoj sjednici opcinskog vijeca u Barbanu povodom dana opcine. Opcinska plaketa dodijeljena je konjickom klubu Manjadvorci, a nagradu je primila i barbanska eko-škola Jure Filipovic.

Nacelnik Denis Kontošic je ovom prilikom naglasio da ce se ove godine podijeliti 40 paketa za Božic, a djeci mladoj od osam godina 209 paketa. Podsjetio je da opcina isplacuje 19 studentskih stipendija, a novorodenacka naknada iznosi 1500 kuna.

"Brinemo i o starijima i nemocnima te smo lanjske godine otvorili Zdravstvenu stanicu sa rampom za invalide, a prostoru Hrbokima za djelatnost njege bolesnika u kuci. Zgradu u Fumetima ustupili smo za otvaranje ustanove za smještaj starijih i nemocnih", rekao je Kontošic uz rezime dosadašnjih ulaganja u infrastrukturu i opcinske prostore.

Dotaknuo se i poduzetnicke zone Barban za koju je nakon osam godina nastojanja dobiveno od države sedam hektara zemljišta. Upravo izgradnja zone bit ce najvažniji zadatak opcinskih celnika u ovo mandatu.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter