Priznanja pazinskim apstinentima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predavanjem dr. Zorana Zoricica iz zagrebacke Klinicke bolnice Sestara Milosrdnica te urucivanjem diploma apstinentima na svecanoj skupštini Kluba lijecenih alkoholicara Pazin obilježena je 30. godišnjica djelovanja ovoga kluba. Davor Kurelovic, predsjednik kluba, dobio je iz ruku terapeutkinje, socijalne radnice Agneze Majic, priznanje za osam godina apstinencije, Boris Gržic i Anton Mocibob za šest, a Mirko Lakošeljac za pet godina. Za cetiri godine priznanje su dobili Leonardo Foško, a za godinu manje Jožef Lampe.

Nagrade za dvije godine apstinencije dobili su Ermano Luk, Rajko Buždon, Guido Pacelat i Cvetko Kuharic, a za godinu Milomir Rilak, Dorijana Krbavac, Dario Cerneka, Anton Staraj i Dragan Babic. Neda Ovcaric je u izvještaju o radu za proteklu godinu istaknula da je u klub ukljuceno tridesetak lijecenih alkoholicara te da je održan 81 terapijski sastanak.

Financijski izvještaj predstavio je Jožef Lampe, koji je naglasio da se ove godine prihodi i rashodi krecu u iznosu od oko 17 tisuca kuna, a iduce ce se povecati na 50 tisuca radi obnove prostora u nekadašnjoj vojarni. Davor Kurelovic se zahvalio na suradnji Centru za socijalnu skrb, gdje klub djeluje, financijerima Gradu Pazinu i Buzetu te opcinama koje su se ukljucile svojim skromnim sredstvima - Cerovlju, Karojbi i Žminju.

O povijesti kluba govorila je Agneza Majic, koja u njemu radi punih 26 godina. Spomenula je da je prvi klub u Hrvatskoj osnovan 1964. godine, a u Pazinu 15 godina kasnije pod vodstvom Bernarda Mraka, socijalnog radnika, uz potporu dr. Ante Bartolica, tadašnjeg ravnatelja pazinskog Doma zdravlja. Prvi predsjednik bio je Marijan Suhic. Kroz klub je prošlo više od 350 lijecenih alkoholicara.

Pazinskom klubu cestitali su Zlatko Topalovic iz zagrebacke zajednice klubova, predstavnici Poreca, Labina, Pule, Matulja, Opatije te najmladeg kluba u Hrvatskoj - buzetskog.


Podijeli: Facebook Twiter