Priznanja Mascarelliju i Šilipetru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Medunarodnoj izložbi erotike EREX 11, održanoj od petka do nedjelje na Zagrebackom velesajmu u povodu odvijanja sajma erotike EROS 4U, izloženo je 106 djela 42 umjetnika iz Francuske, Hrvatske, Italije, Makedonije i Slovenije. Medu onima koji su dobili priznanja dva su autora iz Istre - Brunu Mascarelliju pripala je pozlacena plaketa, dok je ocitovanje o izvrsnosti primio Vedran Šilipetar.

Podsjetimo, Mascarelli je sudjelovao slikom "Ljubav na Monteneru" dok je Šilipetar izložio skulpture "Erotika u Istri" i "Istria by Night". Oni su ujedno bili i jedini istarski predstavnici na izložbi.



Priznanja radovima i umjetnicima dodijelio je medunarodni žiri u sastavu Ante Alivojvodic, Ivana Capuder i Ati Salvaro iz Hrvatske te Gianluca Sepe iz Italije, Sorin Stan iz Rumunjske i Katarina Todorceva iz Rusije. Oni su koristili metodu autonomne prosudbe i ocjenjivanja te su pozlacenu plaketu još dobili Gordana Drinkovic i Velimir Trnski. Posebno ocitovanje o izvrsnosti primio je Ivan Kožaric, a ocitovanja o izvrsnosti dobili su još i Vesna Aralica, Zlatko Bourek, Zlatko Kauzlaric Atac, Dubravko Mokrovic, Hanibal Salvaro i Darko Tomic.

Na EREX 11 izlagana su ulja, akrilici i ink-jeti na platnu, fotografije, mix media, suhe igle, offseti, majolike, terakote, polimerske rezine, stakla, crteži te minimalisticke i prostorne instalacije. Izložba je ispunila ocekivanja organizatora, koji se slažu da je Zagreb dobio još jednu godišnju priredbu koja može djelovati poticajno na likovno stvaralaštvo s temom erotike. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter