Priznanja istarskim obrtnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan Obrtnicke komore Istarske županije, osnovane 1. srpnja 1994., obilježen je u hotelu Histrija u subotu radnim i svecanim programom te podjelom priznanja zaslužnim obrtnicima i institucijama.

Povelju Obrtnicke komore dobio je Pazinjan Atilio Šujevic zbog unaprjedenja rada obrtnickih asocijacija te doprinosa u podrucju strukovnog obrazovanja u obrtništvu, a Danilo Latin iz Savudrije zbog doprinosa humanitarnim aktivnostima. Ista je nagrada dodijeljena još Istarskoj kreditnoj banci d.d. Umag, Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula te Istarskoj županiji.

Nagrada za obrtnika godine "Istarske zlatne ruke" urucena je Armandu Stanišicu iz Picna a Vitomir Pap iz Banjola dobio je pak Nagradu za postignuca "Istarske zlatne ruke".

- U Istarskoj županiji trenutno je aktivno 8.120 obrta, ali od kolovoza 2007., kada ih je bilo 9.172, bilježi se stalan pad njihova broja. Tako ih je 2008. ugašeno 82, naredne godine 453, a lani 430. Istovremeno je zabilježen i pad broja zaposlenih u obrtu, u kojemu je koncem 2010. radilo 15.577 djelatnika, kazao je predsjednik Obrtnicke komore Mario Paliska.

Istovremeno s radnim dijelom bila je održana prezentacija vina, ulja, kolaca i ostalih autohtonih proizvoda istarskih obrtnika. U sklopu svecanog dijela, gosti su uz veceru mogli pogledati modnu reviju i reviju frizura Ceha frizera i kozmeticara Obrtnicke komore. (I. N. TURKOVIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter