Priznanja i novčane nagrade najuređenijim okućnicama i balkonima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U okviru proslave dana Grada i gradskog sveca zaštitnika tradicionalno su u režiji Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova nagrađeni vlasnici najuređenijih okućnica i balkona na području grada.

Nagrade su u Gradskoj vijećnici uručili gradonačelnik i predsjednik TZ-a Anteo Milos i direktorica TZ-a Vesna Ferenac, u društvu Anđelke Ičin Zugan, u gradskom komunalnom poduzeću Neapolis zadužene i za hortikulturu, te Selme Smajić, vlasnice vrtnog centra Ures iz Umaga, koje su pored Ivane Coslovich iz umaškog poduzeća Komunela, činile ocjenjivačko povjerenstvo. Ukupno je ove godine na javni poziv TZG-a prijavljeno 29 okućnica i balkona.

Za najbolje ocijenjeno uređenje okućnice nagradu od 1.000 kuna dobila je Tatjana Grgošević. Najbolje ocijenjeni balkon je onaj Brune Beaković, kojoj je za to pripala nagrada od 700 kuna. Njima je uručen i dodatni poklon, sadnica stabla masline.

Odličnu ocjenu za uređenje okućnice dobio je i Albino Kotiga, kojem je također dodijeljena nagrada od 1.000 kuna, dok su Eleonori Kotiga Vaš i Lorencu Ferenaz dodijeljene nagrade od po 500 kn. Priznanja i novčane nagrade u iznosu od po 300 kuna zaslužili su i Ana Anić, Manuela Baissero, Marko Červar, Božica Deković, Mirjana Ivančić, Aleksandra Kostić, Vesna Luk, Doriana Kotiga, Dragica Novak, Nerina Rumin, Katrin Žigante i Ivan Ergović. Priznanja su pak zaslužili Nerina Beletić, Rade Benjak, Mira Bassanese, Adriana Hrvatin, Vilma Kanjer, Sonja Lavtižar, Diana Lubiana, Iris Medica, Nikola Mijat, Nevenka Pilo, Laura Stipić, Ružica Šain i Marta Vagaja.

Obraćajući se okupljenima prigodom dodjele nagrada i priznanja gradonačelnik i predsjednik TZG Novigrada-Cittanova Anteo Milos pohvalio je sve one koji uređenjem svojih privatnih površina doprinose ljepšem i uređenijem Novigradu, no isto tako pohvale je u putio i gradskom poduzeću Neapolis, kao i TZg-u i svim ostalima koji sudjeluju u uređenju grada, kako bi on bio što ljepši i zeleniji za sve njegove žitelje i turiste. Naveo je pritom podatak kako komunalno poduzeće Neapolis danas održava ćak 70-ak hektara zelenih površina te 25 dječjih igrališta.

Direktorica TZG-a Vesna Ferenac zahvalila je također na marljivom radu i trudu kojeg vlasnici balkona i okućnica svake godine ulažu u uljepšavanje svoga grada.

Predsjednica povjerenstva za ocjenjivanje okućnica i balkona Anđelka Ičin Zugan pojasnila je kriterije i parametre kojima se povjerenstvo vodilo prilikom ocjenjivanja, te navela kako se iz godine u godinu povećava broj okućnica sa sustavom za navodnjavanje, te je i ona svima čestitala na doprinosu u uređenju grada.

Članica povjerenstva Selma Smajić istaknula je kako su okućnice na području Novigrada zaista lijepo uređene, s puno zelenila, te je primjetan trud i rad kojeg ovdašnji ljudi ulažu u uređenje svojih površina. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter