Priznanja Grada Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnicki Odbor za dodjelu nagrada predlaže da Nagradu Grada Pule dobije prim. mr. sc. Ivica Pavicic-Donkic, da Grb Grada Pule bude dodijeljen Jeleni Vukovic, a da Povelju Grada Pule dobije Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" Sveucilišta Jurja Dobrile. Te prijedloge treba potvrditi Gradsko vijece na sjednici u ponedjeljak.

Hvaljeni doktor Pavicic-Donkic s Odjela otolaringologije pulske Opce bolnice izabran je u konkurenciji od 13 kandidata, a za nagradu, cija je vrijednost šest prosjecnih placa u Gradu Puli, predložile su ga cetiri novinarke Glasa Istre zbog višegodišnjeg strucnog i humanistickog rada te vedrine i ljubaznosti kojomn pokazuje kakvog lijecnika pacijenti priželjkuju.

Voditelj otolaringologije predložen je u konkurenciji prošlogodišnjeg laureata Hermana Buršica, te Josipa Orbanica, Karla i Gvida Radolovica, Ljudevita Saba, Lidije Parcan, grupe Nola, Mire Bulf, Bashkima Shehua i Rade Vudunca, odnosno posthumno Drage Subotica i Branimira Perovica.



Grb Grada Pule bi trebao završiti u rukama Jelene Vukovic zbog vrhunskih uspjeha u paraolimpijskom sportu te zlata i bronce sa Svjetskog atletskog prvenstva u bacanju diska i kugle. Za ovu nagradu, cija je vrijednost dvije prosjecne place u Gradu Puli, predložena je u konkurenciji pet kandidata: Tanje Cerneka i Elizabete Pavlovic, mr.sc. Sabine Vidulin-Orbanic, Denisa Peloze i Josipa Orbanica.

Za dodjelu Povelje Grada Pule predložen je Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" zbog izvanrednih rezultata u 50-godišnjem radu i u obrazovanju mnogih naraštaja. Za Povelju je predložen u konkurenciji osam kandidata, medu kojima su bili Udruga za pomoc osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Plinara, Dom za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom, Autoškola Auto SL91, HistriaFestival, Poliklinika za baromedicinu Oxy, te Odjel za glazbu Sveucilišta.


Podijeli: Facebook Twiter