Priznanja darivateljima krvi s Poreštine

Mirna Marković (s plaketom) dobila je priznanje za 55 darivanja (J. PRODAN)
Mirna Marković (s plaketom) dobila je priznanje za 55 darivanja (J. PRODAN)

Porečki Crveni križ podijelio je danas u tamošnjem restoranu L' Artigiano priznanja i zahvale dobrovoljnim davateljima krvi, za razdoblje od 1. listopada 2011. do 1. listopada 2012. godine.

- Najviše što čovjek čovjeku može dati jest dio sebe, i na tome vam svima zahvaljujemo, rekla je u ime Crvenog križa ravnateljica Đurđica Orlić.

Priznanja za 75 davanja dobili su Edo Sinožić iz Baderne, Fadil Biberović iz Tara, Miloš Radić iz Sv. Lovrča i Goran Prodan iz Poreča. Kod žena su istaknutije darivateljice Mirjana Marković iz Nove Vasi sa 70 davanja i Mirna Marković iz Vrsara s 55 davanja. Porečan Branko Jurec dao je krv 50 puta, a Klaudio Bernobić iz Kaštelira, Porečani Ivica Budin i August Glavočević te Velimir Posavčević iz Vrsara darovali su tu dragocjenu tekućinu 40 puta.

Podijeljene su i završne zahvalnice za darivatelje koji više neće moći davati krv, a najistaknutiji su Kaštelirac Primo Fuzzi koji je ostvario impresivnih 129 davanja i Albert Palman iz Sv. Lovreča s 102 davanja. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter