Privrženost djeteta je važna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom Medunarodnog dana obitelji, humanitarna udruga Oaza i udruga udomitelja Istarske Županije, u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije i Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece organizirali su regionalni susret svih sudionika skrbi o djeci.

Naglasak je bio na važnosti utjecaja zdravih i kvalitetnih obiteljskih odnosa i privrženosti na razvoj djeteta. Cilj susreta je nastavak promocije i podizanje kvalitete udomiteljstva na istarskom podrucju.

- Ovaj susret ima poseban povod, a to je obilježavanje medunarodnog dana obitelji, odnosno obilježavamo našu 4. godišnjicu rada, rekla je na pocetku sastanka ravnateljica Obiteljskog centra Ines Puhar.

Pocasna predsjednica udruge udomitelja IŽ Mirjana Bartolic se pak zahvalila svima na podršci, posebno istarskoj županiji i Gradu Puli ciji su predstavnici, Miodrag Cerina i Vinko Knez, prisustvovali sastanku. Uz njih, bili su ondje je i predstavnici Centra za socijalnu skrb, sudstva, djecjih ustanova te svih onih koji se na neki nacin skrbe o djeci i mladima.

Sastanak je poceo izlaganjem psihologinje i psihoterapeutkinje Irene Krajcar Kokalj o privrženosti u razvoju djeteta koja je u kratkim crtama okupljenima skrenula pozornost na ono što se cesto zaboravlja, a to je važnost bliskog odnosa majke i djeteta u najranijoj dobi koje kasnije utjece na daljnji razvoj i emocionalnu privrženost osobe.

Osim podataka o stanju u udomiteljstvu, na sastanku su svoja iskustva okupljenima iznijela i neka od udomljene djeca i mladi. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter