Privremeno zatvoren Muzej suvremene umjetnosti Istre

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Zbog tehničkih poteškoća idućih će šest dana, do utorka 25. veljače, biti zatvoren izložbeni prostor Muzeja suvremene umjetnosti Istre/Museo d'arte contemporanea dell'Istria u Puli.

Zbog otklanjanja kvara na električnim instalacijama, trajanje aktualne izložbe pod nazivom "Tabula Rasa - autorefleksivno, primarno i analitičko u hrvatskoj umjetnosti" produžit će se sve do nedjelje 9. ožujka, uključujući i nedjelju. Radno će vrijeme nakon otklanjanja problema biti kao i dosada - svakodnevno, osim ponedjeljka, od 11 do 19 sati.

- Muzej će biti ponovno otvoren već u utorak. Iskrene isprike posjetiteljima, rekao nam je povjesničar umjetnosti Mladen Lučić, viši kustos MSUI-a te kustos ove iznimno vrijedne izložbe koja je otvorena za Noći muzeja 31. siječnja.

Ova je izložba postavljena na prvom katu muzeja, a predstavlja radove 30-ak poznatih hrvatskih likovnih umjetnika koji su stvarali u zadnjih pedesetak godina.

Radi se o autorima koji su po Lučiću, a i po ozbiljnoj kritici i teoriji, ono najjače što se dešavalo u evoluciji suvremene hrvatske umjetnosti negdje od kraja 1950-ih pa do današnjih dana.

Radovi nekih autora prvi put su izloženi u Puli, poput onih Vladimira Kristla, a tu je i Ivo Gattin čiji su radovi bili zastupljeni na nekoliko izložbi, kao i Eugen Feller, pa Vaniština "Srebrna crta", meandar Julija Knifera… (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter