Privremeno otvorena cesta prema Ližnjanu

Otvoreno za promet radi lakšeg pristupa groblju
Otvoreno za promet radi lakšeg pristupa groblju

Ulica Livadice, iako nakon izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže još nije asfaltirana, privremeno je otvorena za promet da bi se za vikend olakšala vožnja Medulinom, ali i pristup mjesnom groblju za Sve svete i Dušni dan. Ulica će i opet biti zatvorena od ponedjeljka, kada radnici pulskog poduzeća Cesta planiraju skinuti sloj asfalta i rekonstruirati prometnicu.

Direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež Edo Krajcar kaže da bi asfaltiranje trebalo biti gotovi do petka.

Izgradnja kolektorske mreže u središtu Medulina trebalo je biti u potpunosti gotovo do danas, a zbog kiše u proteklom mjesecu nagađalo se da bi rokovi mogli biti produženi za nekoliko dana. Posebni prometni režim s privremenom signalizacijom koja je upućivala na zaobilazne pravce između Ližnjana i Medulina na snazi je pak od konca rujna.

- Mi smo radove završili, priključke smo napravili i kanale zatrpali da bismo cestu mogli pustiti za vikend u promet. U ponedjeljak se cesta opet zatvara radi asfaltiranja, rekao je Krajcar.

Zaobilazni pravci iz smjera Pule prema Ližnjanu vodili su, a tako će biti i dok asfaltiranje sljedećeg tjedna traje, preko Brajdine i Burla, Ribarske ulice, Regi i Ulice Centar prema Ližnjanu. Znakovi su na zaobilazni pravac za Ližnjan preko Šišana vozače do sada upućivali već i kod kružnog toka na Medulinskoj cesti kod sportskog aerodroma.

Privremeni je režim vožnje zbog radova u centru Medulina uveo i pulski prijevoznik Pulapromet čiji su autobusi iz pravca Ližnjana vozili samo do medulinske crkve. (Napisao i snimio Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter