Privremeno obustavljena potraga za Sedejem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog južine, loše vidljivosti i kiše u srijedu je privremeno obustavljena potraga za Raulom Sedejem, ribarom koji je nestao zajedno s Imrom Mesaroszom.

Od dežurnog koordinatora Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje ljudi na moru Zlatka Carevica doznajemo da su u srijedu ujutro Sedeja i pasaru tražili brodica Lucke kapetanije i pomorske policije, a potraga je poslije podne obustavljena.

U sljedecim danima za tijelom ribara i pasarom nastavit ce tragati brodica kapetanije i policije u sklopu svojih redovnih aktivnosti.

- Posebnu pažnju usmjerit ce na pretraživanje lokacije na kojoj su ribari nestali u nedjelju, dakle od Rta Bumbišta do svjetionika Porer. Dogovoreno je da ce vlasnik pasare angažirati dvije ribarice da uz pomoc sajle pretraže morsko dno.

Vremenski uvjeti zasad su nepovoljni pa ce potraga za ribarom i ostacima barke biti nastavljena cim to uvjeti dozvole, kazao nam je Carevic.

U srijedu smo od istražne sutkinje Sene Midžic Putigna pokušali doznati je li obdukcijom utvrden uzrok smrti Mesarosza, no, premda je obdukcija napravljena, nalaz još nije stigao do suda.


Podijeli: Facebook Twiter