Privremeno na dječjoj kardiologiji liječnik iz Rijeke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska bolnica uspjela je barem privremeno riješiti problem nedostatka dječjeg kardiologa zbog čega je odjel pedijatrije više od tri mjeseca bio bez i jednog dječjeg kardiologa. Ozbiljan problem nastao je jer je dosad jedina liječnica kardiologinja na tom odjelu već duže vremena na bolovanju, a bolnica među vlastitim kadrovima nije imala zamjenu.

Po riječima sanacijske upraviteljice dr. Irene Hrstć bolnica je kao što je bilo i najavljivano, uspjela dogovoriti ispomoć s liječnicima iz KBC-a Rijeka, pa se tako dva kardiologa, ovisno o rasporedu koji imaju na riječkoj klinici, jednom tjedno izmjenjuju u ambulanti na odjelu dječje kardiologije. Na pitanje kojim su danima liječnici u Puli, dr. Hrstić je kazala da to ovisi o njihovom rasporedu te da se pacijenti, koji su naručeni i čekaju pregled, pozivaju u vrijeme kada su liječnici u ambulanti.

Ova vatrogasna mjera barem će neko vrijeme olakšati roditeljima koji su bili primorani djecu više od tri mjeseca voditi na preglede u Rijeku. Također, ovaj problem ponovno je skrenuo pažnju na kroničan nedostatak pedijatara u pulskoj bolnici. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter