Privođenje sezone kraju u sjeni planiranja prijelaznog roka

Nastupili su folkloraši KUD-a 'Matko Laginja' iz Svetog Lovreča (K. FLEGAR)
Nastupili su folkloraši KUD-a 'Matko Laginja' iz Svetog Lovreča (K. FLEGAR)

U Koprivnici je Istra 1961 upisala i treći uzastopni poraz bez postignutog pogotka, a u posljednjih pet kola ubilježila je svega jedan osvojeni bod i to u utakmici protiv vodeće Rijeke. Takav rezultatski učinak doveo je "zeleno-žute" u zaostatak za Slavenom i Lokomotivom koji su ih porazili u međusobnim ogledima, te su sad pozicionirani na petom i šestom mjestu četiri kola prije kraja prvenstva.

Stepenica ili dvije više na ljestvici

za Puljane još nisu nedostižne, ali opadajući trendovi u nastupima i rezultatima navode na drugačiji ishod sezone. Uostalom, upravo je trener Marijo Tot nakon utakmice sa Slavenom konstatirao da trenutni poredak najbolje oslikava odnose među navedenim momčadima.

Ta je rečenica samo jedan od pokazatelja smjera razmišljanja na "Drosini" oko ambicija u završnici sezone. Ujedno je takvo stanje i posljedica zaokreta u promišljanjima, jer Istra 1961 ove je sezone mirna u sredini ljestvice i to konačno koristi da pruži priliku mlađim igračima, neovisno o rezultatu. Premda je Tot prvi isticao motiv hvatanja petog mjesta, ciljeve je naknadno podredio klupskim idejama i potpuno udaljio od borbe za pozicije. Štoviše, idući Totov zaključak nakon nedjeljne utakmice još bolje opisuje trenutne planove "zeleno-žutih", koji sad sežu u drugu krajnost. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU




Podijeli: Facebook Twiter