Privode se kraju radovi u Titovom parku i na rivi

Postavljanje kamenih postolja u Titovom parku (S. Z. T.)
Postavljanje kamenih postolja u Titovom parku (S. Z. T.)

Duže razdoblje suhog i relativno sunčanog vremena omogućilo je intenzivnije radove na gradilištima na rivi, i to na dionici duž prometnice na kojoj se gradi obalni kolektor, ali i u obližnjem Titovom parku. I dok je okvirno zacrtani rok za asfaltiranje i otvaranje barem dijela rive 10. svibnja, Titov park, po svemu sudeći, bit će gotov i ranije.

Tako se već nekoliko dana intenzivno sade grmovi, stabla i cvijeće, uređuju se stazice i nasipavaju gredice, a danas su se počela postavljati i kamena postolja na koja će se montirati biste u novom, Memorijalnom dijelu parka.

Kako kažu u Herculanei, koja je investitor radova u parku, sve bi moglo biti gotovo već za Dan grada, 5. svibnja, tako da će građani od nedjelje moći uživati u novoj gradskoj vizuri.

Na rivi se intenzivno radilo, pa čak i 1. svibnja, na Praznik rada te je sada sve spremno za asfaltiranje. I tu su uređeni rubnjaci, posađene biljke, a osim asfaltiranja čeka se i odluka o popločavanju nogostupa.

Danas je počelo i izvanredno održavanje dijela Flaciusove ulice u sklopu čega će se zamijeniti postojeći rubnjaci, formirati novi zeleni otok, frezati, odnosno strugati postojeći asfalt te eventualno izvaditi dio tampona radi zamjene te spojiti sustav oborinske odvodnje na sustav odvodnje.

Tijekom radova uklonit će se grmovi tamarisa i jedno manje stablo crnike te će se na njihovo mjesto posaditi ladonje kao i na rivi. Na ovom potezu posadit će se, osim devet stabala ladonje, i niži grmovi i pokrivači tla da bi se postigla krajobrazna cjelovitost na cijelom potezu od početka rive do zgrade pošte. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter