Privlacnost mini SUV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nissan je definitivno i konacno odlucio - mini SUV Juke krece u proizvodnju, a na tržištu ce se naci u listopadu ove godine.

Sve popularnija japanska tvornica iznad cije je buducnosti tamne oblake rastjeralo potpisivanje ugovora o prelasku u Renaultovo vlasništvo, potrebu za vozilom poput Jukea, dakle dužine cetiri metra uobliceno u SUV formu, naslutila je još u vrijeme nevidene potražnje za kompaktnim SUV-om Qashqai.

Kupci su vidjevši taj automobil bespogovorno stali u jako duge redove spremni cekati automobil koji je zaokupio sva njihova cula po osam i više mjeseci. Postalo je tada jasno kako kupci preferiraju formu dok im je sadržaj manje bitan.



Drugim rijecima automobil mora biti mišicav, korpulentan, naglašen do prenaglašenosti dok je njegovo snalaženje na teškim terenima manje bitno.

Da bi potvrdili svoje pretpostavke odlucili su krenuti u opsežno istraživanje tržišta, a odgovor koji su dobili glasio je - o da, svakako želimo još jedan SUV, može i manjih dimenzija kako bi se lakše snalazio u gradskim gužvama.

Automobil ce se proizvoditi u Nissanovim engleskim pogonima u Sunderlandu, inace specijaliziranim za SUV segment, a nakon službene premijere, masovnije upoznavanje s javnošcu Juke ce imati na salonu automobila u Ženevi.


Podijeli: Facebook Twiter