Privedeno osam Dinamovih navijaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije pocetka utakmice izmedu Istre 1961 i Dinama protekle subote policija je za osam navijaca potonjeg kluba utvrdila da su pocinili prekršaj iz Zakona o sprjecavanju nereda na športskim terenima.

Kako je naglasila Suzana Sokac iz PU istarske, na nogometnoj utakmici bilo je oko pet tisuca posjetitelja, a policijski službenici nisu prije odigravanja, za vrijeme i nakon utakmice evidentirali sukobe pripadnika Demona' i Bad Blue Boysa, kao ni druge oblike narušavanja javnog reda i mira. Medutim, osam navijaca Dinama preventivno je zadržano u policiji zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju. Oni su bili pod utjecajem od 0,75 do 1,78 promila alkohola. Jednom 19-godišnjaku iz Zagreba oduzeta je improvizirana pirotehnicka naprava.

Protiv svih devetero navijaca slijedi optužni prijedlog, a izdane su im i naredbe o zabrani posjecivanja stadiona za vrijeme odigravanja nogometnih utakmica Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije u trajanju od osam dana. Ipak, prije odigravanja utakmice, oko 16 sati, nepoznati pocinitelj bacio je staklenu bocu na volkswagen transporter varaždinskih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili navijaci Dinama, i pritom razbio bocno vjetrobransko staklo. Medutim, korisnik vozila nije htio podnijeti prijavu. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter