Privedeno dvoje lopova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela krađe i iznude, pulska policija je kriminalistički istražila 30-godišnjakinju i 27-godišnjaka, te su u petak u večernjim satima, nakon istraživanja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Policija ih sumnjiči da su u četvrtak u trgovini u Ulici Trg Portarata u Puli, iskoristili nepažnju 20-godišnje djelatnice te joj ukrali torbu s novčanikom, novcem i osobnim ispravama, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Potom ih se sumnjiči da su u noći s 24. na 25. travnja, iz stana u Rohregerovoj ulici u Puli, ukrali prijenosno računalo, oštetivši 21-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna. Ukradeno računalo je 30-godišnjakinja potom vratila oštećenoj, pri čemu je navela da ga je kupila od poznanika. Osumnjičena je potom nazvala 21-godišnjakinju te joj prijetila smrću ukoliko joj ne plati uslugu vraćanja računala.

Također, istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnjak počinio još jednu krađu, 19. svibnja u autokampu u Ulici Stoja u Puli, kada je iz mobilne kućice ukrao novčanik s osobnim ispravama i novcem, čime je oštetio 20-godišnju njemačku državljanku za više stotina kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter