Privedeno 50 stranaca koji su nezakonito ušli u RH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čak 50 ilegalaca uhvatila je policija u velikoj akciji koja je tijekom petka provedena u Dugom Selu i Zagrebu. 

Kako doznajemo, oko 14 sati, iz vlaka koji je prometovao na relaciji Šid - Rijeka počeli su iznenada iskakati muškarci raznih godina i žurno se razilaziti po gradu. 

– Iako su bili tek u Dugom Selu vjerojatno su mislili da su već stigli na odredište, opisuju nam policajci koji su sudjelovali u akciji njihovog uhićenja. 

Jučer je u Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrđeno da se radilo o 20 državljana Tunisa, 16 Sirijaca, devet Palestinaca, dva Marokanca, dva Libijca i jednom Senegalcu. 

– Svi su privedeni u službene prostorije Policijske postaje Dugo Selo na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su nezakonito ušli u Hrvatsku vlakom na liniji Šid – Rijeka, rekla je Marta Vrdoljak iz Policijske uprave zagrebačke. 

Doznajmo da su policajci za ilegalcima tragali puna dva sata, a dio njih pronađen je na odmorištu Ježevo. Nekoliko ih je uspjelo stići čak do Zagreba, te su se uputili prema hotelu "Porin" u kojem su strani državljani uglavnom smješteni. 

Baš svi stranci koji su u ovoj akciji uhićeni su muškarci, a među njima je bilo i 17 maloljetnih osoba. 

– U tijeku je postupak readmisije u Republiku Srbiju, rečeno nam je u PU zagrebačkoj. Naime, prema informacijama do kojih je policija do sada došla svi ovi strani državljani u Hrvatsku su ušli upravo iz Srbije, a zakonske odredbe propisuju da ilegalci mogu biti vraćeni u zemlju u kojoj su posljednjoj boravili. Nitko od njih nije zatražio azil. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter