Privedeni zbog prodaje droge i iznude

(Arhiva)
(Arhiva)

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 33-godišnjak, 26-godišnjak i 25-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. Osim toga, za počinjenje dva kaznena djela iznude, policija sumnjiči već spomenutog 33-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 33-godišnjak 10. siječnja, u prostorijama pravne osobe u Labinskoj ulici u Puli, prijetio pištoljem 22-godišnjaku i tražio od njega više tisuća kuna. Istog dana, za vrijeme vožnje u osobnom automobilu, 33-godišnjak je prijetio pištoljem 30-godišnjaku i tražio od njega informacije.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici obavili su pretrage te su u domu 33-godišnjaka i 26-godišnjaka pronašli 318 grama speeda, 50 grama marihuane, 422 grama sredstva za miješanje droge i druge predmete za miješanje droge, dvije digitalne vage i druge predmete. Utvrđeno je da su u navedenom prostoru 33-godišnjak, 26-godišnjak i 25-godišnjak prerađivali drogu, koju su potom prodavali, a da je 30-godišnjak ponekad davao drogu na uživanje drugim osobama.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. siječnja u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (PU)


Podijeli: Facebook Twiter