Privedeni zbog krađa i posjedovanja oružja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetdvogodišnjak i 26-godišnjak s područja Buzeta sumnjiče se za kaznena djela krađe, teške krađe provaljivanjem i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Obojica su u petak oko 3 sata privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli pretražena je obiteljska kuća koju koristi 32-godišnjak gdje je pronađeno streljivo i eksplozivna sredstva čije je posjedovanje zabranjeno. Pronađeno je 11 komada lovačkog streljiva, jedno streljivo, tijelo ručne bombe i upaljač za bombu.

Kriminalističkim istraživanjem buzetska policija je utvrdila da su u noći sa srijede na četvrtak iz dva radna stroja na gradilištu dionice Buzet - Lupoglav ukrali gorivo na štetu poduzeća iz Pule i Bjelovara, a dok su pokušali iz trećeg radnog stroja ukrasti gorivo primijetio ih je prolaznik koji je obavijestio policiju. Dvojac je pobjegao i odustao od krađe goriva iz trećeg stroja, no temeljem opisa kojeg je prolaznik dao policiji uhićeni su iste noći i dovedeni u buzetsku postaju.

Tijekom istrage je utvrđeno da je 26-godišnjak još u rujnu prošle godine ukrao gorivo iz jednog radnog stroja na Trgu Fontana u Buzetu na štetu od nekoliko stotina kuna pulskom poduzeću.

Tridesetdvogodišnjak je pak tijekom ljeta pretprošle godine ukrao dva kotača i električno vitlo sa mobilne stanice na području Lupoglava na štetu zagrebačkog poduzeća za više tisuća kuna. Dvojac dosad nije bio poznat policiji po kaznenim djelima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter