Privedeni sudionici obracuna u Galižani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica poljskih državljana, dvojica 56-godišnjaka i 55-godišnjak, te 55-godišnji državljanin Njemacke privedeni su u Istražni centar pulskog Županijskog suda zbog incidenta u noci sa srijede na cetvrtak u obiteljskoj kuci u Galižani, tijekom kojeg je teško i po život opasno ozlijeden 50-godišnji Rumunj.

Prvoosumnjiceni je 56-godišnji Poljak, kojeg se tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Rumunju, dok se druga dvojica Poljaka i Nijemac terete za nepružanje pomoci 50-godišnjem rumunjskom državljaninu koji je - po svemu sudeci tijekom pijanke - u iznajmljenom stanu zaradio teške i po život opasne ozljede pa je pod konstantnom paskom lijecnika u pulskoj Opcoj bolnici. Kako neslužbeno doznajemo, Rumunj je u komi i njegovo je stanje ozbiljno, a prognoze su zasad neizvjesne.

Svjedoci nemilog dogadaja, Poljaci u dobi od 55 i 56 godina te 55-godišnji Nijemac dali su se u bijeg prije dolaska policije, no svi su uhiceni samo dva i pol sata nakon dojave o obracunu u stanu, te  odvedeni u Pulu na kriminalisticko istraživanje, koje je dovršeno danas poslijepodne, nakon cega su prepraceni istražnom sucu. (M. VUKŠIC, S. PERŠIC)

OPŠIRNIJE O INCIDENTU U GALIŽANI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter