Privedeni prodavaci krofni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prilikom redovnih kontrola gradskih plaža u Rovinju komunalni redari su zamijetili da se na njima obavlja ilegalna prodaja prehrambenih proizvoda. Prodavaci obilaze plaže i iz kašeta prodaju uglavnom krofne i slicne slasticarske proizvodi.

Komunalno redarstvo je s time upoznalo Državni inspektorat, pa je organizirana zajednicka akcija sankcioniranja nelegalne prodaje. Redari i inspektori su na djelu uhvatili nekoliko prekršitelja, koji su privedeni rovinjskom Sudu za prekršaje.

Uzimanjem podataka utvrdeno je da prodavaci uglavnom nemaju nikakvih dozvola za rad, a ne mogu ih ni dobiti jer se slastice ne mogu ovako prodavati. Utvrdeno je i da je jedan od prekršitelja u višestrukom prekršaju hrvatskih zakona jer je strani državljanin, pa je sproveden u Policijsku postaju Rovinj na daljnju obradu.



Usprkos intervenciji redarstva i inspekcije prodavaci slastica su i u petak operirali po rovinjskom plažama. Iz gradske uprave porucuju da ce nastaviti sa slicnim akcijama suzbijanja nedozvoljene trgovine. Uz to apeliraju na gradane i turiste da ne kupuju slastice koji se nude ambulantnom prodajom, ne samo zato što je nelegalna, vec i zbog upitne sanitarne i higijenske neispravnosti. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter