Privedeni navijaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u Rovinju u subotu privela petoricu navijaca zagrebackog Nogometnog kluba "Vrapce" u dobi od 26 do 30 godina. Po rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopila, mladici su galamili i razbijali inventar na terasi kafica Teo u Balskoj ulici, prije utakmice Rovinj - Vrapce.

Testiranjem je utvrdeno da su bili pod utjecajem alkohola od 1,29 do 2,17 promila. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprecavanju nereda na športskim natjecanjima te prijava zbog prekršaja iz javnog reda i mira.

Tridesetogodišnjak iz ove skupine policiji je vec poznat po prekršajima, a navodno je sudjelovao u neredima na rovinjskom stadionu Valbruna 27. veljace ove godine, no nije procesuiran. Ostali navijaci koji su pak proteklog vikenda s njime radili nered u kaficu do sada nisu evidentirani zbog istih ili slicnih prekršaja.

Rovinj dobro pamti dio navijaca "Vrapca" koji su se krajem veljace neposredno pred pocetak utakmice Medulin 1921- Vrapce na tribinama obracunali s policijom. Tada je u srazu navijaca i policije ozlijedeno pet policajaca, a 11 navijaca "Vrapca" je uhiceno. Opcinski sud u Rovinju zbog nereda i napada na policajce uvjetno je tada osudio petoricu navijaca iz Zagreba i okolice.

Osim navijaca "Vrapca" policija je ove subote prijavila i M. N. (27) iz Rovinja, inace igraca "Rovinja", koji je pak tijekom utakmice oko 18.45 sati na tribinama medu gledateljima ispijao alkohol. Utvrdena mu je koncentracija od 1,21 promila alkohola u krvi. Inace, M. N. u subotu nije igrao za svoju momcad zbog ranije ozljede.


Podijeli: Facebook Twiter