Privedeni dileri iz Manjadvorci i Prodola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog osnovane sumnje u zloporabu opojnih droga, tocnije preprodaju kokaina, policijski službenici odjela kriminaliteta PU istarske u ponedjeljak su uhitili M. L. (22) iz Manjadvorci i 23-godišnju L. B. iz Prodola. U sklopu kriminalisticke istrage policija je pretražila obiteljske kuce i automobile koje je dvojac koristio.

U obiteljskoj kuci 23-godišnje L. B., odnosno u njezinoj spavacoj sobi, pronadeno je 14 paketica bijele praškaste materije ukupne težine 14,4 grama, za koju je utvrdeno da se radi o kokainu, te 70 grama manitola, smjese koja se miješa s drogom i služi povecanju njezine mase.

Policija je pronašla i elektricni mlinac koji je služio za miješanje i pripremanje droge, dvije gramske vage, sedam mobitela, veci broj SIM kartica za mobitel te veci broj PVC vrecica koje su ranije služile ili bile pripremljene za pakiranje droge.

"Kod uhicenja M. L. pronaden je jedan gram kokaina. Utvrdeno je da je dvojac pocinio kazneno djelo zloporabe odnosno preprodaje opojnih droga. Oboje su u utorak u 17 sati privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Kriminalisticka istraga se nastavlja i ona je usmjerena na osobe koje su bile ukljucene u distribuciju droge te na osobe od kojih je droga pribavljana. O svemu tome imamo odredene informacije", rekao je na konferenciji za novinare u PU istarskoj voditelj odsjeka kriminaliteta droga PU istarske Mile Oreškovic.

M. L. (22) i L. B. (23), koji su inace u prijateljskim odnosima, uhiceni su na podrucju Prodola. Policiji su operativno poznati od ranije, medutim do sada nisu prijavljivani. Tržišna vrijednost kokaina za jedan gram krece se od 500 do 550 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter