Privedene zbog razbojničke krađe


Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da su 20-godišnjakinja i 45-godišnjakinja počinile kazneno djelo razbojničke krađe. Naime, 5. kolovoza oko 10 sati, u mjestu Kaštelir, jedna muška i jedna ženska osoba zadržavale su u garaži 62-godišnju vlasnicu, tražeći od nje stare predmete.

Kada je 62-godišnjakinja ušla u kuću, tamo je zatekla još jednog muškarca i još jednu ženu u krađi nakita te je muškarac, kako bi im omogućio bijeg, odgurnuo 62-godišnjakinju i prislonio je na zid. Materijalna šteta, koja je nastala 62-godišnjoj vlasnici, procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici odmah su započeli s mjerama traganja za počiniteljima te je pazinska policija uskoro pronašla 20-godišnjakinju i 45-godišnjakinju, koju su uhićene te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 6. kolovoza u poslijepodnevnim satima, privedene u pritvorsku jedinicu PU istarske. Policijski službenici nastavljaju tragati za muškim osobama koje su sudjelovale u počinjenju kaznenog djela. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter