Privedene 23 osobe koje su sprječavale deložaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kninska policija, postupajući po zahtjevu Općinskog suda u Kninu, danas je zbog kršenja javnog reda i mira u Policijsku postaju Knin privela 23 osobe koje su pružale otpor prilikom iseljenja obitelji Mišković iz njihove kuće zbog ovrhe, a iz udruge Živi zid tvrde da je policija djelovala nasilno.

Policijski službenici na teren su izišli da bi pružili pomoć sudskom ovršitelju pri iseljenju ovršenika Dragana Miškovića, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske i dodali da su pritom postupali temeljem zakona.

U priopćenju napominju da su na mjestu događaja zatekli veći broj osoba koje su izražavale negodovanje zbog deložacije Miškovića iz obiteljske kuće, a tijekom cijelog postupanja 23 osobe su sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje.

Nakon što su se nazočni oglušili na upozorenje i naredbe policije da se mirno raziđu, da bi se službena radnja mogla provesti, i nastavili su sprječavati ovrhovoditelja u postupku deložacije, policijski su službenici, zbog pružanja pasivnog otpora, uporabili najblaži oblik sredstva prisile - tjelesnu snagu, navode iz policije.

Privedene osobe su dobi od 14 do 42 godine, a većinom su iz udruge Živi zid koja u posljednje vrijeme pokušava zaustaviti deložacije diljem Hrvatske. Iako je na službenim stranicama udruge Živi zid danas navedeno da je policija danas u Kninu djelovala nasilno, iz Policijske uprave šibensko-kninske izvještavaju da nitko u intervenciji nije ozlijeđen, no da je liječnička pomoć ponuđena 27-godišnjoj djevojci na njezin zahtjev, iako nije imala vidljivih ozljeda.

Policija navodi da se nad 23 osobe provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Deložacija kninske obitelji dogodila se nakon odluke suda koji je Dragana Miškovića okrivio zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kći te je dosudio da se nad njegovom kućom, vinogradom i poljem izvrši ovrha. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter