Priveden višestruki provalnik iz Vodnjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija je u cetvrtak istražnom sucu privela B. A. (23) iz Vodnjana, višestrukog provalnika koji je operirao na podrucju Vinkurana, Pješcane Uvale, Vintijana, Pomera i Pule. Policija je utvrdila da je mladic u posljednja tri mjeseca na širem podrucju Pule pocinio ukupno trinaest kaznenih djela, i to jedanaest teških krada i dvije krade.

B. A. je provaljivao u razdoblju od 1. veljace do 4. svibnja, a meta su mu bile vikendice, stare konobe, garaže, kamp- prikolice i ostave. U vecini slucajeva nasilno je otvarao vrata, no bilo je i situacija kada je rezao zaštitnu mrežu na vratima ili je koristio ljestve koje bi pronašao na posjedu. Iz unutrašnjosti raznih objekata otudivao je plinske boce, televizore, agregate, akumulatore, solarne kolektore, pumpe za vodu, kabele, željezne plugove, a u jednom slucaju i starinsku pletenu košaru.

"Vlasnike otudenih stvari Vodnjanac je oštetio za oko 50 tisuca kuna, a dvojica Puljana bila su cak dvaput njegove žrtve. Nakon što je pocetkom ožujka provalio u staru konobu u Vinkuranu i kradom solarnog kolektora, akumulatora i sifona oštetio 65-godišnjeg vlasnika za oko 4.500 kuna, 23-godišnjak se opet vratio pocetkom travnja, no taj je put njegov ulov bio nešto slabiji te je otudio dva kabela za elektrozavarivanje i pletenu košaru.

Vodnjanac se dvaput vracao i u vikendicu na Premanturskoj cesti, gdje je prvo krajem ožujka pokušao provaliti, a mjesec dana kasnije je i uspio u svom naumu te je 71-godišnjem vlasniku otudio plinsku bocu, izvijestila je PU istarska.


Podijeli: Facebook Twiter