Priveden pljackaš mjenjacnice u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istražni centar pulskog Županijskog suda u cetvrtak je priveden 40-godišnjak iz Cadavice za kojeg je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 3. travnja, opljackao mjenjacnicu No. 1 na pulskim Giardinima.

Prema podacima iz PU istarske, muškarac je iz susjednog parkirališta ušao u hodnik koji vodi prema mjenjacnici gdje je oko 10 sati sacekao 40-godišnju djelatnicu te je od nje, maskiran i uz prijetnju pištoljem, zatražio da otkljuca ulazna vrata mjenjacnice. Nakon što je djelatnica otvorila vrata, 40-godišnjak je ušao s njom u mjenjacnicu odakle je otudio više od 100 tisuca kuna te se udaljio u smjeru parkirališta.

Osim za razbojništva u Puli, sumnjici ga se da je pocinio slicna djela i na podrucju drugih policijskih uprava.

Razbojnik je u zgradu poslovnog centra u kojem se nalazi mjenjacnica ušao tako što je provalio stražnja metalna vrata. Nakon što je ušao strpljivo je cekao djelatnicu mjenjacnice koju je natjerao da kljucem otvori vrata, buduci to njemu nije uspijevalo. Policiju je alarmirala stranka koja je u vrijeme pljacke bila pred šalterom.

Neposredno nakon pljacke od vlasnika mjenjacnice Waltera Kapova saznali smo da je to drugi put da je mjenjacnica opljackana te da je razbojnik imao slavonski naglasak i da je rekao: "Sve sam izgubio u ratu".


Podijeli: Facebook Twiter