Priveden nacelnik opcine Škabrnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadarska policija danas je zbog verbalnih prijetnji upucenih romskoj obitelji privela 63-godišnjeg nacelnika opcine Škabrnja Luku Škaru.

"Verbalne prijetnje i uvrede upucene na jucerašnjem prosvjedu okarakterizirane su kao remecenje javnog reda i mira", rekao je glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan i dodao da je nakon obavijesnoga razgovora nacelnik Škara priveden Prekršajnom sudu u Zadru.

Zajedno s njim prekršajnu prijavu dobio je još jedan 46-godišnji mještanin Škabrnje.

"Prijavio me Ante ?anija za verbalni napad i poticanje ljudi na napad. Sud mi je odredio zabranu približavanja obitelji ?anija na 100 metara", rekao je nacelnik Škara i dodao da ne može vjerovati da mu se sve ovo dogada.

"Jucer na prosvjedu uopce se nisam ni približavao Anti ?aniji, niti sam s njim razgovarao, a moje Škabrnjane cak sam i smirivao", rekao je nacelnik.

Osim prekršajne prijave nacelniku Škari, zadarska policija podnijela je posebno izvješce Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Nakon jucerašnjega prosvjeda mještana Škabrnje romska obitelj ?anija u strahu za svoju sigurnost odselila se iz Škabrnje.


Podijeli: Facebook Twiter