Priveden dvojac koji je ženama otimao nakit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje serije drskih krađa te je utvrdila osnove sumnje da su 26-godišnjak iz Vinkovaca i 19-godišnjak s područja Svetvinčenta počinili osam kaznenih djela teških krađa.

Mladiće se sumnjiči da su od 28. srpnja do 24. rujna prošle godine na području Pule ženama u dobi od 53 do 85 godina otimali s vrata zlatne ogrlice. Mladići bi obično pristupili ženi i započeli s njom razgovor ili bi joj prišli s leđa, a potom bi joj s vrata otrgnuli ogrlicu. Prvi takav događaj dogodio se 28. srpnja u jutarnjim satima u Ulici Veruda, kada je jedan od mladića prišao s leđa 81-godišnjakinji iz Pule i istrgnuo joj s vrata zlatnu ogrlicu s privjeskom, dok je posljednji slučaj evidentiran 24. rujna u Arsenalskoj ulici. Tada su mladići prišli s leđa 53-godišnjakinji koja je čekala autobus te joj je jedan od njih, u trenutku kada je ulazila u autobus, otrgnuo dvije zlatne ogrlice, nakon čega je dvojac pobjegao prema obližnjem parkiralištu.

U navedenim događajima srećom nije ozlijeđena niti jedna žena, a ukupna šteta koju su mladići prouzročili iznosi oko 16 tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak i 19-godišnjak su jučer u jutarnjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

S obzirom na to da cijena zlata na svjetskom tržištu raste iz dana u dan, a što su prepoznali i počinitelji imovinskih delikata, policija apelira na građane da izbjegavaju nošenje vrijednog nakita na izloženom dijelu tijela, pogotovo u vrijeme velikih gužvi ili na osamljenim mjestima kako ne bi postali žrtvama krađa. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter