Privatni apartmani mogu postati dio difuznog hotela

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Valamar Riviera pokrenula je projekt nastanka difuznog hotela u Poreču, i to na način da objedini zainteresirane privatne iznajmljivače iz starogradske jezgre u jedan zajednički smještajni kompleks. Objavili su poziv za iskazivanjem interesa vlasnicima privatnog smještaja za davanje u zakup nekretnina putem prikupljanja pismenih ponuda.

Minimalno tri zvjezdice

Poziv je upućen vlasnicima uređenih nekretnina koje zadovoljavaju uvjete kategorizacije za minimalno tri zvjezdice ili neuređenih nekretnina na lokacijama po diskretnoj ocjeni Valamara. Sobe pritom moraju imati minimalnu površinu od 21,5 četvornih metara, a ostali smještajni objekti (studio, apartman, stan, kuća, zgrada…) minimalno 35 četvornih metara. Konkretni uvjeti najma i eventualne investicije dogovorit će se u pregovorima s Valamarom.

- Razvojem difuznog hotela Valamar želi dati svoj doprinos revitalizaciji starogradske jezgre Poreča kroz dugoročno ulaganje u kvalitetu i reprezentativnost smještajne ponude, kažu iz odnosa s javnošću Valamara dodajući da je ovaj projekt "u skladu sa strategijom rasta i razvoja Valamara, u kojoj je jedan od bitnih ciljeva upravo revitalizacija starogradske jezgre Poreča". "Privatni smještaj u kućanstvima čini veliki dio ukupnih smještajnih kapaciteta, njegovim udruživanjem u difuzni hotel podići ćemo ukupnu kvalitetu usluge, a time i konkurentnost Poreča kao destinacije. Kako to izgleda u praksi, već se može vidjeti na primjeru novih smještajnih jedinica u bivšoj zgradi Kompasa, koje smo pridružili našem hotelu", pojašnjava potpredsjednik Valamar Rivijere David Poropat dodajući da su difuzni hoteli prioritet i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine.

Pisane ponude za suradnju u razvoju difuznog hotela mogu se poslati u sjedište Valamara, na adresu Stancija Kaligari 1, Poreč, a ponuditelji čije nekretnine zadovolje uvjete bit će pozvani na razgovor. Ponuda mora obavezno sadržavati: podatke o ponuditelju, podatke o nekretnini i pismenu ponudu. Dodatne informacije koje su vezane uz ovaj poziv mogu se dobiti na broj telefona 052/400-812, svakim radnim danom od 9 do 12 sati. Pri samom odabiru prednost će imati nekretnine sa visokim stupnjem uređenosti i kvalitete.

Zajednička recepcija

Prema pravilniku Ministarstva turizma, difuzni hotel je funkcionalna cjelina na području jednog naselja koju čine tri i više rasprostranjenih i funkcionalno povezanih građevina, uklopljenih u lokalnu sredinu i način života. Smještajne jedinice u difuznom hotelu mogu biti sobe, hotelski apartmani, obiteljske sobe, studio apartmani i apartmani. Razvoj difuznih hotela može uključiti i suradnju destinacijskih partnera koji nude i usluge šire od samog smještaja, poput restorana, barova, trgovina i slično. Difuzni hoteli nastali su u Italiji potkraj osamdesetih godina, a danas ih samo u toj zemlji posluje sedamdesetak, dok je u Hrvatskoj razvoj difuznih hotela omogućen izmjenama pravilnika početkom 2014. godine. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter