Priuštite si cokoladni vikend

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Bec ce se od od 2. do 4. listopada ove godine pretvoriti u istinsku meku za sve "cokoholicare".

Manifestacija pod nazivom Choco Vienna okuplja mnogobrojne nacionalne i medunarodne proizvodace cokolade. U beckoj ce se Kuci industrije tijekom ovog slatkog vikenda moci uživo vidjeti kako se proizvodi cokolada te oblikuju i izlijevaju cokoladni bomboni. Potpuno u znaku becke duge noci muzeja koja ce se ove godine održati 3. listopada i težište ovogodišnje manifestacija Choco Vienna leži u umjetnosti.



Jer vec odavno cokolada nije samo u službi poslastice, ona je postala istinsko sredstvo uživanja te pronašla i svoj put u umjetnost. Posjetitelji ce pored degustacije cokolade moci uživati i u cokoladnim skulpturama, slikarstvu, bodypaintingu, pa cak i u cokoladnim frizurama.



No i pored tolike umjetnicke ponude istinski ljubitelji cokolade nece ostati zakinuti za kvalitetne poslastice, a niti za upoznavanje s umijecem izrade cokolade. Mnogobrojne radionice omogucuju naime svim zaljubljenicima u cokoladu da se i sami okušaju u proizvodnji cokolade i preradi kakaovca. No, ništa manje nisu zanimljiva niti predavanja o kakaovcu, njegovom porijeklu i rastucoj popularnosti ove biljke.



Dakle, ukoliko niti vi ne možete zamisliti život bez slatkog grijeha pod imenom cokolada, predlažemo vam da najsladi becki vikend u godini provedete upravo u ovoj prekrasnoj svjetskoj metropoli.


Podijeli: Facebook Twiter