Pritvoreni Slovaci koji su okrali Nijemca u Vrsaru

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Slovačkim državljanima u dobi od 41 i 43 godine, osumnjičenima za tešku krađu i računalnu prijevaru, sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, doznajemo od glasnogovornice Županijskog suda u Puli Edvine Draguzet Suevich.

Nad dvojicom slovačkih državljana kriminalističko je istraživanje provela porečka policija koja ih sumnjiči da su 16. lipnja popodne na parkiralištu trgovačkog centra Konzum u Vrsaru alatom ili uređajem otvorili automobil VW T5, njemačke nacionalne oznake. Iz automobila su ukrali mobitel, novčanike s osobnim dokumentima, karticama, novcem i druge predmete. S ukradenim su karticama potom podigli novac s računa 57-godišnjeg državljanina Njemačke, oštetivši ga tako za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istarska policija je izvijestila da su dvojica Slovaka privedena 17. lipnja poslijepodne u pritvorsku jedinicu PU istarske. Kasnije su predani sucu istrage koji im je odredio pritvor.

No time posao policije nije završen te se kriminalističko istraživanje nastavlja jer se sumnja da su slovački državljani na području Istre počinili više kaznenih djela. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter