Pritvoreni krijumčari cigareta u Splitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaestorici uhićenih koje se tereti da su se zbog šverca i prodaje više od 33 tisuće šteka cigareta udružili u zločinačku organizaciju, a među kojima su i dvojica policajaca, u jednomjesečnom su zatvoru kako ne bi ponovili kazneno djelo ili utjecali na svjedoke, doznaje se na splitskom Županijskom sudu.

Na splitskim Bilicama će sljedećih mjesec dana "stanovati" 12 muškaraca u dobi od 31 do 57 godina što su se, prema policijskim tvrdnjama, duže vrijeme bavili krijumčarenjem i prodajom cigareta. Uz dvojicu aktivnih policajaca, koji su nakon uhićenja udaljeni s dužnosti, još tri osumnjičena pripadnika ove skupine su u policijskoj mirovini.

Najmlađi među njima je bio organizator i vodio zločinačko udruženje koje je veće količine cigareta prebacivalo preko ilegalnih graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom. Cigarete su potom prodavali na području splitsko-dalmatinske županije i grada Zagreba.

U toj zločinačkoj organizaciji dvojica policajaca imali su zadatak doznavati, a onda i otkrivati sve informacije o policijskim akcijama što je ostalima u grupi pomoglo da cigarete neometano dopreme u Hrvatsku preko ilegalnih graničnih prijelaza.

Kako bi bili sigurni da imaju siguran prilaz kao prethodnicu su imali automobil koji je "izviđao" teren. Cigarete su skladištili u Splitu i prodavali ih na crnom tržištu, a sve se događalo od 4. ožujka do 4. studenog kada su uhićeni.

Državni proračun navodno su oštetili za šest milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter