Pritvoren zbog dilanja i davanja marihuane maloljetnici

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Puljaninu, 28-godišnjaku, kod kojeg je policija prošlog tjedna pronašla heroin, marihuanu, amfetamin, ketamin, Ecstasy i različite lijekove sudac istrage Županijskog suda u Puli je, na prijedlog pulskog Općinskog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Policijska uprava istarska jučer je izvijestila da je 28-godišnjeg Puljanina prijavila za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te za omogućavanje uživanja marihuane maloljetnici. Iz priopćenja državnog odvjetništva proizlazi da je Puljanin trošenje droge omogućavao svojoj maloljetnoj djevojci s kojom živi u stanu u Puli.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga obavili su 11. veljače pretragu 28-godišnjaka i stana kojeg koristi te pronašli i oduzeli više vrećica s ukupno 40 grama amfetamina, 34,5 grama ketamina, 23,5 grama heroina, 22,95 grama marihuane, dvije tablete Ecstasyja, preciznu digitalnu vagu, različite lijekove u originalnim pakiranjima i novčani iznos od 910 kuna, za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a pronađena droga će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' u Zagrebu.

Zbog pronalaska lijekova policija će protiv 28-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Puljanina je 12. veljače ispitalo Općinsko državno odvjetništvo te je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama u stjecaju s kaznenim djelom omogućavanja trošenja droga maloljetnoj osobi.

- Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak od prosinca 2015. do 11. veljače 2016. u Puli, neovlašteno u više navrata trima osobama prodao marihuanu, jednoj osobi amfetamin, a četvorici heroin, kao i da je u istom periodu maloljetnoj djevojci u najmanje petnaest navrata dao da konzumira marihuanu, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojim službenim web stranicama. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter