Pritvoren muškarac koji je pucao na policiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za pokušaj teškog ubojstva osumnjičen je četrdesetdevetogodišnji muškarac koji je jučer u Donjoj Kovačici iz automatskog oružja pucao na policiju koja je došla na intervenciju zbog nasilja u obitelji te je danas popodne predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

B. Š. iz Donje Kovačice u općini Veliki Grđevac je prvo ispalio kratki rafal prema policajcima, a zatim je ušao u obiteljsku kuću iz koje je, kako se navodi u priopćenju, u namjeri da usmrti policijskog službenika pojedinačno i u kratkim rafalima ispalio dvanaest hitaca. Nitko nije ozlijeđen, a šest hitaca pogodilo je osobne automobile iza kojih je bio zaklonjen policajac.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su telefonski stupili u kontakt s 49-godišnjim B. Š., koji se tijekom razgovora odlučio dragovoljno predati te je uhićen u obiteljskoj kući. Za vrijeme kriminalističkog istraživanja predao je strojnicu ERO, pištolj i više komada pripadajućih spremnika za streljivo te veću količinu streljiva raznih kalibara.

Protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Napadu na policajce prethodilo je verbalno i fizičko nasilje 49-godišnjaka prema članovima obitelji koje je istjerao iz kuće prije dolaska policije. Uz kaznenu prijavu zbog prijetnje članovima obitelji protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog zbog nasilja u obitelji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter