Pritvoren mladić osumnjičen za silovanje kolegice

(Ilustracija/Neven LAZAREVIĆ)
(Ilustracija/Neven LAZAREVIĆ)

Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor 20-godišnjaku osumnjičenom da je u petak u stanu u Podstrani brutalno silovao kolegicu (20), doznaje se danas u Županijskome državnom odvjetništvu. Osumnjičenog mladića (20) najprije je nakon kriminalističke istrage u policiji ispitao zamjenik županijskoga državnog odvjetnika, a nakon toga sudac istražitelj koji mu je odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Protiv 20-godišnjeg studenta iz Splita podignuta je kaznena prijava zbog sumnje da je tijekom zabave sa svojim kolegama - četvoricom mladića i trima djevojkama, brutalno silovao 20-godišnjakinju i nanio joj teške, po život opasne ozljede vagine i crijeva. Silovana djevojka istog je dana hitno operirana u splitskoj bolnici, a do subote ujutro bila je u komi. Život joj je i dalje u opasnosti.

Petorica studenata iste su večeri privedeni u policijsku postaju na kriminalističku istragu tijekom koje je utvrđeno da je samo jedan od njih počinio silovanje te je predan pritvorskome nadzorniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter